Building Reposition_ 479 St.Kilda Rd

Client : JR Group

Project Status : Completed 2023

Our client engaged us to comprehensively reposition one of their assets situated at 479 St. Kilda Road.

Our design brief entailed the creation of new fresh lift lobbies and amenities. Given the absence of an End of Trip Facility in the building, we seized the opportunity to introduce a state-of-the-art facility, enhancing the tenant experience and nurturing a culture of wellness and well-being throughout the premises.

Our design concept for the new lift lobby embraced a timeless aesthetic. Utilising shades of grey and black to create an atmosphere of timeless sophistication.

In the new End of Trip Facility, we started to infuse some excitement by boldly incorporating deep greens while maintaining consistency with the grayscale palette used in the lift lobbies, thus ensuring a cohesive and unified design approach throughout the building.

The monolithic island bench design serves as a central grounding element within the space, effectively delineating zones and defining spatial boundaries. Its prominent presence not only creates a focal point but also seamlessly divides the wet areas from the dry zones, ensuring a clear distinction between different functional areas.

The entire space has been meticulously infused with integrated lighting, serving as a fundamental aspect of the design vision. One standout element is our personal favorite: the arrival signage, cut from terrazzo finish and backlit. This deliberate choice bestows upon the entrance a tranquil ambiance evocative of entering a lavish spa retreat.

Photographer: Emily Bartlett
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat
  • pro_dat